Het staat regelmatig op het menu bij Dames de jong: huisgemaakte lasagne. Wil je het een keer zelf maken zoals je het van mij kunt proeven dan vind je hier het recept.
Er zijn een paar tips vooraf om tot een goddelijk resultaat te komen.
Tip 1
Als je het gehakt hebt geruld, giet dan altijd het vocht af. Dit wil je niet in de saus hebben.
Tip 2
Gril de groenten met wat kruiden vooraf in de oven of in een grillpan. Zo komen de smaken goed vrij.
Tip 3
Laat de saus goed indikken en de smaken intrekken. Neem de tijd! Dat is voor de meeste sauzen een goed idee.
Ingrediënten
- 5 goed gerijpte tomaten
- twee bakjes tomatenpulp
- 3 uien
- 1 aubergine
- 1 courgette
- Een eetlepel olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- Een klein blikje tomatenpuree
- Een eetlepel gedroogde Oregano
- Een pond rundergehakt
- Een snufje peper
- Een snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op grilstand (200 graden).
- Was de tomaten en snijd ze in partjes.
- Snijd 2 uien en 1 teentje knoflook fijn.
- Snijd de aubergine en de courgette in partjes (halve maantjes).
- Wrijf alle groenten in met olijfolie.
- Leg al deze groenten op een bakplaat met een bakpapiertje.
- Doe de bakplaat in de oven en laat het zo’n 8 minuten grillen.
- Blijf erbij en zorg dat de groenten niet verbranden.
- Gebruik een hapjespan en verhit hierin een beetje olie.
- Fruit twee teentjes knoflook, 1 ui en de oregano drie minuten.
- Rul het rundergehakt, zodat het gaar en bruin van kleur wordt.
- Voeg de tomatenpuree toe en fruit twee minuten mee.
- Doe dit gehaktmengsel in een vergiet zodat het vocht van het gehakt eruit kan lekken.
- Doe de twee bakjes tomatenpulp in een hapjespan en verwarm het op een laag vuurtje.
- Doe het gehaktmengsel erbij.
- Voeg daarna de gegrilde groenten toe.
- Laat de vulling voor de lasagne nu minstens een uur rustig op een laag vuurtje doorgaren. De smaken kunnen nu goed intrekken.
- Voeg als laatste naar smaak zout en peper toe.