Over mij

In mijn keuken staat er altijd iets te pruttelen, te rijzen of lekker te geuren. Want koken met verse producten is mijn hobby en sinds mei dit jaar ook mijn werk. Er is niets anders wat mij zo blij maakt als het schort dat ‘s ochtends aan kan en de mooie quiches die uit de oven komen en zo lekker ruiken. Deze liefde voor koken en mooie verse producten uit de regio wil ik maar wat graag delen met anderen. Daarom heb ik Dames de Jong opgericht. Een kookstudio genoemd naar mijn twee kinderen: De dametjes Benthe en Phileine de Jong.

De groenten van het seizoen

Het is mijn streven om de meest gezellige plek in Mijnsheerenland te creƫren waar de liefde voor het bereiden van vers en gezond eten centraal staat. Het zou fantastisch zijn als mensen uit mijn omgeving ook meer gebruik gaan maken van de producten uit de regio, vaker zelf gaan koken en vaker kiezen voor een gezond alternatief.

Een avondje uit in de kookstudio

Ik organiseer avondjes uit in de kookstudio voor groepen van zes tot acht personen. De groep gaat samen aan de slag met een drie gangenmenu om vervolgens in de kookstudio te genieten van al het lekkers dat op tafel wordt getoverd. Lees meer over deze avondjes uit in de kookstudio.

De jonge garde in de keuken

Voor de jonge liefhebbers van koken en lekker eten, organiseer ik kooklessen op de donderdagmiddag. In groepjes van acht leren de kinderen uit groep 6,7 en 8 koken met de producten uit de regio. Meer weten over deze kooklessen?

Ik hoop met al deze activiteiten zoveel mogelijk mensen te inspireren wat vaker achter het fornuis te staan en te genieten van vers eten.

Hopelijk tot snel!
Met vriendelijke groet,
Marjolein Poel