Een goddelijk toetje

Wil je na een heerlijke maaltijd een super makkelijk en goddelijk toetje maken? Tover dan een lavacakeje op tafel. En het voordeel met dit toetje is: het mislukt nooit. Want als je het te laat uit de oven haalt dan heb je een heerlijk warm chocoladecakeje, ook lekker!

Lavacakejes met Amarenekersen

De cakejes zijn het lekkerst met deze Italiaanse kersen op siroop. Je hebt maar één kers nodig want ze zijn heel smaakvol. De Amerene kersen zijn wat moeilijk te verkrijgen. Af en toe heeft de Lidl potjes te koop en bij de grotere Albert Heijn tref je ze ook. Bij de Makro vind je ze bij de bakafdeling in een groot of klein blik.

Recept

Ingrediënten
175 gram roomboter (ongezouten)
175 gram pure chocolade
75 gram suiker
75 gram bloem
3 eieren
2 eierdooiers
Paar druppels vanille extract
Een snufje zout

Benodigdheden
Muffin bakvorm

Bereidingswijze
1. Smeer de muffinvormpjes in met wat boter.
2. Bestuif de muffinvormpjes met cacaopoeder en schud het overtollige cacaopoeder eruit.
3. Smelt op laag vuur de boter en doe de chocolade erbij.
4. Roer goed door totdat de chocolade helemaal is gesmolten en opgenomen. Neem de pan daarna van het vuur.
5. Klop met de mixer de eieren en eidooiers, het vanille extract en de suiker romig. Het mengsel krijgt een bleek gele kleur.
6. Klop hier het chocolademengsel door.
7. Spatel de bloem en een snufje zout erdoor en schenk het beslag in de muffinvormpjes.
8. Zet het beslag één uur in de koelkast.
9. Verwarm de over voor op de heetste stand (220 graden)
10. Giet de vulling in de vormpjes, dus op het cacaolaagje
11. Bak de lavacakejes in de voorverwarmde oven 7 à 8 minuten tot de buitenkant stevig is, maar de binnenkant nog zacht en smeuïg.
12. Leg de cakejes op een bord, bestrooi ze met poedersuiker en serveer met wat kersen (amarene) en eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Lees ook mijn laatste blog: kan ik dat ook?
Bekijk het menu voor 22,23 en 24 april