Blog: boerenkool chips

Het is zo leuk om net iets anders te doen met groenten dan dat je gewend bent. Voor een gerecht van de kookstudio heb ik boerenkool chips gemaakt. Het was even oefenen. Op wat voor temperatuur zet je de oven? Maar na een paar pogingen kwamen er hele, lekkere chips tevoorschijn, die over de salade heen konden en het tot een fantastisch gerecht maken.

Bij de boer of de betere groenteboer kun je nog grote stronken boerenkool kopen. Je krijgt dan al snel een mega grote bos mee. Van boerenkool blijft tijdens het bereiden namelijk niet veel over. De kool slinkt enorm net als bijvoorbeeld spinazie.

Snijd de mooie stukjes eruit

Heb je die grote stronken in huis gehaald. Snijd dan mooie stukjes eruit met de nerven en het blad. Deze stukjes was je dan goed en je droogt het blad met het papier van de keukenrol.

Hoe ga je te werk?

De blaadjes doe je in een kom. Je voegt een eetlepel olijfolie toe en een theelepel zeezout. Je husselt het geheel door elkaar. Daarna leg je de blaadjes voorzichtig op een bakpapiertje. De bakplaat met de blaadjes gaat vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na zo’n twintig minuten zijn ze klaar en ook lekker knapperig.