Na de kruidige en Daging Roedjak en de Daging Smoor met de zoete ketjap is het nu weer tijd voor Rendang. Pittiger dan de andere twee gerechten, maar zo lekker met de zachte smaak van kokos en het frisse van limoen.
Ik haal tegenwoordig vaak eten bij een heel goed Indonesisch restaurant in Rotterdam Prinsenland. Ik bestel daar dan Rendang, mijn favoriete Indonesische vleesmaaltijd. Maar ook de wat mildere maaltijd Roedjak is voortreffelijk!
Recept Rendang
Deze week is het dan weer tijd voor Rendang. Ik gebruik het recept uit het kookboek van Sergio Herman. En de kruiden haal ik bij de Toko in Rotterdam. Ik bekijk dan vlak voor ik ga beginnen deze video om de kennis weer even op te frissen en niks te vergeten.
Met de slowcooker
Ik maak de Rendang met het vlees van Weiderund. Dat kan eigenlijk niet mis gaan. En ik heb een mooie, grote slowcooker waar ik het in ga klaarmaken. Want deze langzame bereiding komt de smaak ten goede en het vlees wordt boterzacht.
Handige tips
Wil je nou zelf een keer aan de slag met een Indonesische maaltijd met rundvlees? Lees dan hieronder de drie belangrijke tips.
- Haal je het vlees uit de koelkast, laat het minimaal een half uur rusten en op kamertemperatuur komen.
- Doe niet meteen teveel vocht bij het gerecht. Hiermee verlies je de smaak. Je kunt beter op een later moment nog wat vocht toevoegen.
- Maak je gerecht een dag eerder. De smaken komen dan nog beter uit!