Orecchiette in de salade

De temperatuur gaat oplopen en dan is een salade wel heel erg lekker. Maar het moet natuurlijk wel een beetje vullen. En dan komen deze kleine pastahoedjes ‘Orecchiette’ van pas. Donderdag staat er een salade met deze pasta op het menu en dan ook nog met verse bieten uit de moestuin.

Ik zag de Orecchiette voor het het eerst in Bari. Daar worden ze nog vers gemaakt. In de straten van dit historische havenplaatsje in Italië zitten er dames voor hun huisjes de pasta uit te drukken tot kleine hoedjes. Een ontzettend leuk gezicht.

Het prachtige Bari

En wat wil ik er graag naar terug. De straten van Bari. Want dit plaatsje is zo mooi. En ja het eten is er ook fantastisch. En er zijn nog van die echte authentieke restaurantjes waar je eet met de lokale bevolking en ook eet wat de pot schaft. Voor mij als echte foodlover geen probleem.

Vis of vlees

Ik belandde met een vriendin in één van de kleine straatjes in het historisch centrum. We hadden al behoorlijk trek. Het was laat en veel restaurants zaten vol. En toen kwamen we dus terecht in zo’n lokale verrassing. Een wat oudere man van weinig woorden, zo bleek, stond aan onze tafel . Vis of vlees was de vraag aan ons en wit of rood de volgende vraag. Mijn Italiaans was er net goed genoeg voor 😉 Meer was er niet te kiezen. , en ik koos vis met witte wijn! En één van de gerechten was dus deze pasta met een vissaus vol schaaldieren. Zalig!

Een straatje in Bari

En deze week dus op het menu

Regelmatig komen deze kleine Italiaanse pastashoedjes dus terug op het menu bij Dames de Jong. Zeker als je van een salade ook een goed, vullende maaltijdsalade wil maken.