Quiches opwarmen

De quiches van Dames de jong worden meestal op de vrijdag vanuit de oven lekker warm mee gegeven. Maar het komt steeds vaker voor dat iemand ze gevacumeerd besteld. Voor een verjaardag of gewoon om op een later moment in het weekend tijdens een feestmaal of verjaardag op te eten.

En dat is natuurlijk wel zo makkelijk! Maar ik krijg vaak de vraag hoe dit dan weer opgewarmd moet worden. Daarom hieronder een uitleg, want ik wil natuurlijk zelf ook dat er op een later moment een optimaal, lekkere maaltijd wordt voorgeschoteld.

Uit de vriezer

Is de quiche ingevroren dan kun je ‘m het beste ‘s ochtends uit de vriezer halen en in de koelkast leggen. Als je de quiche dan ‘s avonds er weer uit haalt, is hij zo goed als ontdooid. Knip de verpakking open en haal de quiche er voorzichtig uit. Laat de quiche even rusten op een rek. Verwarm de oven voor op zo’n 140 graden. Is de oven opgewarmd, verwarm dan de quiche zo’n 12 minuten.

Uit de koelkast

Als de quiche vacuĆ¼m is verpakt dan kun je ‘m zo’n vier dagen in de koelkast bewaren. Zorg wel dat de koelkast 6 graden of kouder is. Knip de zak open en haal de quiche er voorzichtig uit. Laat de quiche even rusten op een rek. Verwarm de oven voor op 140 graden en verwarm de quiche 12 minuten.

Meer weten over hoe ik de deegbodem van de quiches maak?