Voor wie een keer wil zondigen? Hier het recept voor pecannotentaartjes. En geloof mij hier krijg je blije gezichten van. En omdat je kleine taartjes maakt hou je het misschien bij één taartje 😉
Ingrediënten
Voor het deeg
- 250 gram bloem
- 125 gram boter, in blokjes gesneden
- 1 eidooier
- 125 gram suiker
- snufje zout
- puntje kaneel
Voor de vulling:
- 250 gram suiker
- 3 eieren
- 125 gram suikerstroop
- 50 gram gesmolten boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram pecannoten
Benodigdheden:
- Bakblik met 12 muffinvormen of twee bakblikken van zes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem, suiker, kaneel en zout in een kom en meng het door elkaar.
- Voeg de boter en het eigeel toe en kneed dit vervolgens door het bloemmengsel, totdat er een bal ontstaat.
- Maak de bal plat en laat dit een uur in de koelkast rusten.
- Doe de suiker, de eieren, de suikerstroop, de gesmolten boter en de vanillesuiker in een kom en meng dit tot een glad mengsel.
- Na het opstijven kan de bal worden uitgerold en in de ingevette muffinvormpjes worden gedrukt. Maak er kuipjes van.
- Bak de pecannoten kort in een pan met een klein beetje Zonnebloemolie.
- Doe de noten in de kuipjes.
- Giet vervolgens het suikermengsel erover. Zorg dat het niet over het randje loopt.
- Rangschik tenslotte een paar stukjes pecannoten er netjes bovenop.
- Zet je muffin bakblik in de oven.
- Bak de taartjes in 35 minuten goudbruin.